foredragene

TRE Forskellige muligheder for salmeforedrag


Bemærk det aktuelle tilbud i 2021 med to forskellige foredrag om Højskolesangbogen til særlig pris

SELL

US YOUR

BOOKS


1. Om nyere salmer generelt

Siden udgivelsen af '100 salmer' i 2016 har Morten holdt over 100 foredrag om salmernes historie og betydning, ikke mindst udviklingen frem mod de mange nye salmer, der skrives og bruges i disse år.
Sådanne foredrag holder Morten fortsat meget gerne, og man kan selv være med til at bestemme, hvor fokus skal ligge.
Se pris med mere under Praktisk info.


2. NYT FOREDRAG: Om salmerne i Højskolesangbogen
Salmerne har fra begyndelsen fyldt meget i Højskolesangbogen, ikke mindst de folkekære, bibelhistoriske salmer fra Grundtvigs hånd. Disse fylder med tiden mindre og mindre, men salmerne har fortsat en stor betydning - også i den nye udgave - og man kan argumentere for, at de på en måde fylder endnu mere end tidligere.
I dette foredrag skal vi blive klogere på Højskolesangbogens udvikling, og vi skal se nærmere på, hvilke salmer, der er med i den nuværende Højskolesangbog, og hvad man kan udlede af redaktionsgruppens fravalg og tilvalg. Vi skal naturligvis også synge en masse salmer. 

Se pris med mere under Praktisk info.


3. To foredrag til særpris
Hvis man bestiller ovenstående foredrag nr. 2 om salmerne i Højskolesangbogen, så kan man i den forbindelse - og til en særligt gunstig pris - få endnu et foredrag om Højskolesangbogens historie og redaktionsprocessen frem mod 19. udgaves udgivelse.

Det andet foredrag holdes af Jesper Moesbøl, der er cand.mag., tidligere højskoleforstander og ikke mindst redaktør på Sanghåndbogen, der blev udgivet sammen med Højskolesangbogen, og alle de online artikler, der også i den forbindelse er lagt på nettet.


Jesper har undervejs i processen haft et tæt samarbejde med sangbogsudvalget og har således kunnet følge og fordybe sig i sangbogen, længe inden den udkom.
En sangaften med Jesper (hvor han selv sidder ved klaveret), vil handle om de mere verdslige dele af Højskolesangbogen. Jesper vil give et kort rids af Højskolesangbogens historie og i øvrigt koncentrere sig om den nyeste udgave: Hvad adskiller den fra den forrige, hvilke overvejelser ligger der bag udvalget af sange, og er der nye træk i teksterne og melodierne?


Pris for begge foredrag

Indtil 100 km fra Aarhus: 7000 kr. + 2 x kørsel

Resten af Jylland og Fyn: 8000 kr. + 2 x kørsel.
Sjælland: 9000 kr. + 2 x kørsel.

Bring books in-store

Visit our website

Instant payment

BANK