Foredragsholderen

En mand der brænder


for salmer... også de nye"Allerbedst er det, når vi synger både Luther, Kingo, Grundtvig, Lissner og Grotrian. Da oplever vi, at forskellige stemmer fra hver sin tid finder sammen i et kor, i en fælles stræben efter at udtrykke sig poetisk og teologisk om det største i livet."

Morten Skovsted

 

Erfaren og engageret foredragsholder

 

Morten Skovsted har holdt utallige foredrag siden 1994, både som historiker, som præst, de seneste år især om salmer.

 

Morten har været sognepræst i Hjortshøj, nord for Aarhus siden 1996, og i 2011 var han initiativtager til dannelsen af  Syng Nyt, et netværk der arbejder for udbredelsen af de nye salmner men også for salmesagen generelt. Syng Nyt tæller i dag over 500 medlemmer, både organister, præster, salmedigtere, komponister og mange andre salmeinteresserede. Se mere på www.syngnyt.dk og på Syng Nyts facebookside.

 

Fra 2013-2016 var Morten formand for det redaktionsudvalget bag salmebogstillægget 100 salmer, som dette foredrag tager udgangspunkt i

 

Siden 2012 har Morten Skovsted skrevet fast i Kristeligt Dagblad, hvor han nu anmelder salmer, sange og kirkemusik og skiver klummer om nyere salmer. En del af disse klummer kan findes på Syng Nyts hjemmeside.

 

Endelig er Morten idémanden bag og fortsat ansvarlig for den salmedatabase, der blev lanceret i 2017, og nu rummer over 1700 salmer, både gamle og nye. Se www.salmedatabasen.dk

 

SELL


US YOUR


BOOKS


Visit our website

Bring books in-store

Instant payment

BANK